Новий ГУЛАГ: в Росії запропонували замінити трудових мігрантів ув'язненими

Новий ГУЛАГ: в Росії запропонували замінити трудових мігрантів ув'язненими

Фото: Unsplash

Влада РФ хоче організувати трудові табори для засуджених, де не вистачає робочої сили.

У Росії глава Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Олександр Калашников запропонував замінити трудових мігрантів засудженими, організувавши для них трудові табори.

Про це повідомляє ТАСС.

За його словами, з 482 тис. осіб, які утримуються у виправних установах, близько 188 тис. мають право на таке виконання покарання, як примусові роботи.

"Ми реально готові організувати, це буде не ГУЛАГ, це будуть абсолютно нові гідні умови, тому що ця людина вже буде працювати в межах гуртожитку або знімати квартиру, при бажанні з сім'єю, отримувати гідну зарплату", — запевняє Калашников.

Він навів приклад Магаданської області, де працюють мігранти з країн Середньої Азії. Владі доводиться організовувати для таких робочих чартерні рейси, щоб вони могли повернутись додому.

"Краще спецконтингенту побудувати гуртожитки, надати робочі місця. Зате вони залишаться там, вони будуть там же працювати. І ми вирішимо трудову проблему, і станеться та сама соціалізація", — підсумував Калашников.

Своєю чергою заступник голови комітету Держдуми з економічної політики Володимир Гутеньов підтримав ініціативу керівника ФСВП.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив що Віктора Медведчука можна обміняти на ув'язнених в РФ українців.

Новини тижня: в Росії відбувся чемпіонат зі швидкісного копання могил

Новини тижня: в Росії відбувся чемпіонат зі швидкісного копання могил

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація