Новий скандал у Білому домі: Трамп просив директора ФБР припинити розслідування проти Флінна - ЗМІ

Новий скандал у Білому домі: Трамп просив директора ФБР припинити розслідування проти Флінна - ЗМІ

Фото: Reuters

У президента США спростували нову публікацію The New York Times.

Президент США Дональд Трамп попросив екс-директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування щодо зв'язків між колишнім радником Білого дому з національної безпеки Майклом Флінном і Росією.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерело, яке бачило відповідну службову записку Комі, передає Reuters.

Комі написав записку після того, як зустрівся в Овальному кабінеті із Трампом на наступний день після звільнення Флінна у лютому.

"Я сподіваюся, що ви можете облишити це", - сказав Трамп Комі, передає джерело, знайоме із вмістом записки.

The New York Times пише, що під час зустрічі в Овальному кабінеті Трамп засудив ряд витоків інформації в ЗМІ і сказав, що директорові ФБР слід розглянути питання про переслідування журналістів за публікацію секретної інформації.

Білий дім спростував цю інформацію в своїй заяві, сказавши, що це "не є правдивим чи точним відображенням розмови між президентом і паном Комі". Речник ФБР відмовився коментувати подробиці записки.

Нагадаємо, новий скандал у Білому домі виник на тіло того, що американське видання Washington Post із посиланням на колишніх та чинних посадовців США написало, що президент США Дональд Трамп надав досить секретну інформацію міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову і послу РФ у Сполучених Штатах Сергію Кисляку під час зустрічі у Білому домі минулого тижня.

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого 2017 року.

У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що "не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії".

"Я щиро вибачився перед главою держави і віце-президентом, вони прийняли мої вибачення", — йдеться в заяві.

В грудні 2015 року Флінн літав до Москви на святкування 10-річчя пропагандистського телеканалу RT і сидів на банкеті праворуч від Путіна. Згодом стали відомі й інші деталі тієї поїздки, але звільнили Флінна не за неї, а за приховування розмов з російським послом Кисляком.

Нагадаємо, що глава ФБР дізнався про свою відставку з екрану телевізора.

Трамп пояснив рішення про відставку нездатністю Комі ефективно управляти організацією.

Ймовірною причиною звільнення голови ФБР Джеймса Комі стало те, що він, на думку Дональда Трампа, не виявляв належної лояльності і мав пильну увагу до розслідування щодо втручання Росії у вибори.

У США авторитетне видання стверджує, що Трамп зливає Росії надзвичайно важливу інформацію

У США авторитетне видання стверджує, що Трамп зливає Росії надзвичайно важливу інформацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація