Новий уряд Зімбабве приведено до присяги

Новий уряд Зімбабве приведено до присяги

Фото: Reuters

Перенс Ширі, який займав за президентства Роберта Мугабе пост глави військово-повітряних сил Зімбабве, став міністром сільського господарства і земельних справ.

Президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва провів церемонію з приведення до присяги нового кабінету міністрів, повідомляє "Ассошіейтед Пресс".

До складу уряду увійшли 22 міністри і 10 міністрів у справах окремих провінцій.

При цьому до складу уряду увійшла значна кількість військових офіцерів, зазначає видання. 

Новим президентом Зімбабве став 75-річний Еммерсон Мнангагва

Новим президентом Зімбабве став 75-річний Еммерсон Мнангагва

Так Перенс Ширі, який займав за президентства Роберта Мугабе пост глави військово-повітряних сил Зімбабве, став міністром сільського господарства і земельних справ. Також Мнангагва призначив генерала Сібусісо Мойо, що зіграв активну роль в недавніх подіях в Зімбабве, міністром закордонних справ.

Після церемонії складення присяги Мнангагва повідомив, що тепер пріоритетом у внутрішній політиці є відродження постраждалої економіки Зімбабве.

Нагадаємо, що колишній президент очолював Зімбабве протягом останніх 37 років. Подейкують, що реальну владу мала його 52-річна жінка Грейс. Мугабе почав влаштовувати чистки у державному апараті задля утримання влади, однак після звільнення з посади колишнього віце-президента Мнангагви, знаного за прізвиськом "Крокодил", сам прирік себе на кінець політичної діяльності, у всякому разі в ролі очільника держави. 

А тим часом у Зімбабве колишній віце-президент Еммерсон Мнангагва вже склав присягу президента країни. На церемонії на стадіоні у столиці Хараре були присутні тисячі прихильників новоспеченого глави держави. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація