Новодворська з бандерівським значком порадила українцям тікати від російського болота

Новодворська з бандерівським значком порадила українцям тікати від російського болота

Валерія Новодворська звернулася до українців / Фото: youtube

Україна показує приклад любові до свободи, незалежності і демократії, вважає опозиціонерка.

Відома російська правозахисниця і опозиціонерка Валерія Новодворська записала звернення до учасників Євромайдану.

На її думку, події у центрі Києва є продовженням Помаранчевої революції, однак на цей раз справу потрібно довести до кінця. "Щоб у Януковича не було того, що він буде тягнути вас у російське болото. Щоб з Євросоюзом все було підписано. Щоб Україна стала членом ЄС і НАТО. Я думаю, коли російські заробітчани будуть працювати в Україні, тоді і до Росії дійде, що вона повинна робити", - зазначила вона.

У свою чергу російський підприємець Костянтин Боровий повідомив, що Україна сьогодні показує приклад любові до свободи, незалежності і демократії. "Те, що відбувається сьогодні в Україні, не тільки наближає Україну до Євросоюзу, але й Росію до якогось нормального адекватного стану. Сьогодні російський народ - раби, які звикли вважати рабами і українців", - додав Боровий.

Крім того, Валерія Новодворська також вважає, що українці вже були прикладом для Росії. Зокрема, у 1920-х роках, коли "Росія лежала в поросі перед більшовиками", а українці розбили більшовиків і забезпечили собі незалежне існування. Також, на думку опозиціонерки, воїни ОУН-УПА показали, як можна відстоювати незалежність від поляків, німців і радянської влади. "Українці були прикладом непримиренності і неприборканності навіть в концтаборах", - згадала Новодворська.

Вона впевнена, що, чим швидше Україна звільнитися від впливу росіян, тим швидше Росія захоче "виплисти кудись".

Нагадаємо, цього тижня в Москві біля посольства України пройшла акція на підтримку Євромайдану. Під час пікету було затримано 10 осіб, в тому числі, депутат Ярославської думи Борис Нємцов. В руках у протестувальників був плакат: "Україна - ми з тобою".

Повʼязані теми:

Наступна публікація