Новообраний "депутат" Думи здійняв скандал у Болгарії заявою про купівлю країни

Новообраний "депутат" Думи здійняв скандал у Болгарії заявою про купівлю країни

Фото: Twitter/Petr_Tolstoy

Обурливу фразу дозволив собі депутат від "Єдиної Росії".

Офіційна Софія вимагає вибачень від новообраного депутата-єдинороса Держдуми, вибори до якої Україна не визнала, Петра Толстого.

Про це заявив міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов, пише "Укрінформ".

"Болгарія не продається і ніколи продаватися не буде", - наголосив він, висловивши сподівання, що "позиція депутата не збігається з офіційною позицією Росії".

Своєю чергою заступник голови Політичної ради правлячої партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії – прим.ред.) Цвєта Караянчева закликала "новообраного російського депутата утриматися від неприпустимих для політика заяв, що ображають національну гідність болгар".

"Думка пана Толстого шкодить двостороннім відносинам між Болгарією і Росією", - додала вона.

Зазначимо, російський телеведучий, новообраний депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Петро Толстой, відповідаючи на запитання про майбутню "доброзичливу політику щодо Болгарії", заявив: "Звичайно. Ми просто купимо її всю".

Нагадаємо, 18 вересня Москва вперше організовувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму і Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства і консульств. Також, рішення України про цілісність і суверенітет підтримали й інші країни - Румунія, Латвія, Швеція та Франція.

Кожна з країн не визнає результати виборів до Державної думи Російської Федерації в окупованому Криму.

Своєю чергою, у МЗС Франції наголосили, що не визнають ані легітимність організації, ані результати голосування, яке відбулось в Криму 18 вересня цього року.

19 вересня, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ у частині голосування на території окупованого Кримського півострова. 

20 вересня під час засідання Верховної Ради народні депутати підтримали постанову про невизнання легітимності виборів до Держдуми Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація