Оберемки квітів, іграшки і сльози рідних: у Казані ховають загиблих під час жахливої стрілянини в школі

Оберемки квітів, іграшки і сльози рідних: у Казані ховають загиблих під час жахливої стрілянини в школі

Фото: Татар-информ

Під час нападу загинуло дев'ять осіб.

Сьогодні, 12 травня, у Татарстані відбувається похорон загиблих під час стрілянини у казанській школі №175. 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та Telegram-канали. 

У результаті нападу загинули дев'ять осіб: сім учнів і дві вчительки. Похорони відбуваються у різних районах. Попрощатися із загиблими йдуть їхні рідні, вчителі, школярі та небайдужі мешканці міста.

Зокрема, у мікрорайоні Малі Ікла ховали одного із загиблих хлопчиків. Попрощалися також з восьмикласниками Аміром Заріповим і Даміром Гайнутдиновим. "Хлопчик був дуже світлим і освіченим. Його навіть часто показали у телевізорі, він читав вірші", - згадав двоюрідний дядько Аміра Заріпова.

У селі Старий Ариш ховали ученицю 8-А класу Алісу Гаріфулліну.  Дівчинка була єдиною дитиною в сім'ї.

Поховали також 14-річних Ільзе Нагімулліну і Аміра Шайхутдінова. Загиблі були двоюрідними братом і сестрою, ходили до одного класу. Хлопчик і дівчинка були першими, кого вбив нападник. 

Попрощаються у Казані також із загиблою 26-річною вчителькою англійської мови Єльвірою Ігнатьєвою. Віддати останню шану їй прийшли колеги, друзі та учні.

Слід зауважити, що сьогодні в Татарстані день скорботи і пам'яті за жертвами нападу в гімназії №175. У місті з'явилися банери з написом "Сумуємо". Крім того, люди організували стихійний меморіал навпроти школи. Туди несуть квіти, свічки та іграшки. 

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше дев'ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.

На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного. 

Новини світу: за яких обставин відбулась стрілянина у казанській школі

Новини світу: за яких обставин відбулась стрілянина у казанській школі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація