Обстріли Авдіївки та загострення на Сході України. В Європарламенті обговорили ситуацію в Україні

Обстріли Авдіївки та загострення на Сході України. В Європарламенті обговорили ситуацію в Україні

Європарламент ЄС / Фото: Reuters

На засіданні безпекового підкомітету Європарламенту більшість депутатів висловили Києву підтримку.

Ситуація, як в Авдіївці, може повторитися будь-де на українському Сході з огляду на кількість озброєння на кордонах з Україною. Про це заявив головний дипломат Литви Лінас Лінкявичус перед засіданням Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Про українське містечко Авдіївка дізналися усі єврочиновники. На засіданні безпекового підкомітету Європарламенту, який є важливим майданчиком для того, щоб донести до світу інформацію про реальну ситуацію на сході України, більшість депутатів висловили Києву підтримку.

А в Раді ЄС Верховний представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні заявила, що позиція ЄС щодо України лишається незмінною: підтримка України.

"Ситуація з безпекою на сході України в останні дні нас вкрай непокоїть. Коли ми говоримо про повну імплементацію Мінських домовленостей, то ми очікуємо, що бої закінчаться і мирний процес зможе розпочатися", - заявила вона.

В кулуарах міністри закордонних справ країн ЄС говорили і про санкції проти Росії. Головний дипломат Литви Лінас Лінкявичус наголосив, що ЄС слід виробити спільну позицію щодо подій на Сході, адже ситуація, що сталася в Авдіївці, може будь-якої миті повторитися в будь-якому іншому місці на Сході України.

Нагадаємо, в Авдіївці, користуючись певним затишшям, ремонтники взялися за відновлення будинків. Наразі світло, водопостачання та опалення відновили майже у всьому місті, а діти повернулися до школи.

Обстріли Авдіївки та загострення на Сході України обговорювали в Європарламенті

Обстріли Авдіївки та загострення на Сході України обговорювали в Європарламенті

Повʼязані теми:

Наступна публікація