ОБСЄ розслідуватиме переслідування геїв у Чечні

ОБСЄ розслідуватиме переслідування геїв у Чечні

Фото: pixabay.com

Бездіяльність у цій ситуації сприятиме поширенню атмосфери безкарності для порушників прав людини. 

ОБСЄ проведе розслідування інформації про масові переслідування представників ЛГБТ-спільноти у Чечні.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, - пише Укрінформ

“Канада засуджує серйозні порушення прав людини і зловживання стосовно представників ЛГБТ-спільноти у Чечні. З огляду на тривалу неспроможність Росії відповісти на порушені ще в серпні Канадою та 15 іншими державами-членами ОБСЄ запитання, ми застосували московський механізм ОБСЄ та започаткували експертну комісію із пошуку фактів, що розгляне ці порушення та зловживання, які чиняться із січня 2017 року”, - сказала Фріланд.

“Бездіяльність у цій ситуації сприятиме поширенню атмосфери безкарності для порушників прав людини”, - наголосила міністр.

Нагадаємо, що минулого квітня «Нова газета» опублікувала розслідування про те, що в Чечні розгорнуто кампанію насильства і переслідувань людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що затриманих у Чечні геїв поміщають у секретну в'язницю в Аргуні. Пізніше цю інформацію підтвердили і міжнародні правозахисні організації. Реагуючи на це, Канада організувала програму переселення чеченських геїв, яку певний час тримала у секреті.

Згідно з даними правозахисних організацій, переслідування геїв у Чечні не припинилося досі.

Бог створив та любить геїв такими, якими вони є – Папа Римський

Бог створив та любить геїв такими, якими вони є – Папа Римський

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація