Очільниця МВФ закликала США і Китай не загострювати торговельну війну

Очільниця МВФ закликала США і Китай не загострювати торговельну війну

Фото: Getty Images

Дуже важливо, щоби сторони погодилися зібратися разом і прийняли правила, визначення, - Лагард.

Торгове протистояння між США і Китаєм впливає на всю глобальну економіку, в тому числі на країни, що розвиваються, тому для уникнення загострень і падінь, сторони мають діяти відповідно до встановлених правил.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, - пише Укрінформ.

"Зараз відбувається змагання, боротьба", - зауважила Лагард, коментуючи загострення в торгівлі між двома найбільшими економіками світу.

"Я думаю, що наступна річ, яку ми побачимо, це напруга в інвестиційних відносинах",- зазначила глава Фонду. Крім того, за її словами, існують тенденції до загострення протистояння у сфері телекомунікацій.

"Дуже важливо, щоби сторони погодилися зібратися разом і прийняли правила, визначення, терміни, відповідно до яких відбуватимуться ці змагання",- зазначила Лагард.

Вона підкреслила, що ситуація в міжнародній торгівлі впливає на всіх – як на великі економіки, такі як США і Китай, так і на маленькі країни. "Ми всі перебуваємо в цій грі. Тож, моє найбільше прохання – давайте співпрацювати, будь ласка, а не ставати в конфронтацію один проти одного",- наголосила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін і Дональд Трамп домовилися про те, що США не будуть з 1 січня 2019 року піднімати ввізні мита на китайські товари з 10% до 25%, про що раніше оголошував Вашингтон.

Одночасно сторони повинні допомогою переговорів у тримісячний термін прийти до конкретної угоди. Якщо за 90 днів сторони не зможуть укласти таку угоду, то 25-процентні мита на імпортовані США з Китаю товари вартістю $ 200 млрд вступлять в силу.

Раніше в Китаї звинуватили США у "торговому буллинге" і в тому, що це змушує інші країни підлаштовуватися під позицію Штатів за введення проти них нових мит. Однак у Пекіні також і запевнили, що в будь-який момент готові сісти за стіл переговорів з приводу торговельних угод, якщо вони "будуть ґрунтуватися на взаємній повазі і рівності".

Крім торгової війни США планували розгорнути на рівні адміністрації широкий наступ на Китай, звинувативши його у ворожій діяльності проти американських компаній, викрадення інтелектуальної власності, кібератаці і втручання у вибори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація