Очільниця МЗС Канади заговорила російською до Лаврова, аби засудити агресію РФ у Керченській протоці

Очільниця МЗС Канади заговорила російською до Лаврова, аби засудити агресію РФ у Керченській протоці

Фото: Reuters

Канада стурбована захопленням українських моряків та їхніх суден.

Міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд заговорила до очільника МЗС РФ Сергія Лаврова російською мовою, аби засудити дії в Керченській протоці.

Це сталось на засіданні Ради глав МЗС країн ОБСЄ в Мілані, передає Інтерфакс-Україна.

"Сергію Вікторовичу, я маю вам прямо сказати", - сказала вона російською. Далі перейшла на англійську із засудженням дій Росії.

"Канада рішуче засуджує дії Росії, які порушують судноплавство в Азовському морі та в Керченській протоці". За словами Христі Фріланд, Канада особливо стурбована захопленням українських моряків та їх суден.

Раніше Фріланд засудила агресію Росії проти України в Керченській протоці й закликала негайно звільнити захоплені українські судна і моряків.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди заарештували їх на два місяці.

29 листопада полонених біля Керченської протоки українських моряків перевезли до Москви - до "Лефортово". Про це повідомив адвокат одного з арештантів, поскаржившись, що йому не дозволили зустрітися з підзахисним.

Росія дозволить українським консулам відвідати полонених моряків - Клімкін

Росія дозволить українським консулам відвідати полонених моряків - Клімкін

Повʼязані теми:

Наступна публікація