Один із авторів розслідування щодо Петрова і Боширова втік із Росії

Один із авторів розслідування щодо Петрова і Боширова втік із Росії

Фото: Дождь

Він дізнався про підготовку йому обвинувачень та затримання.

Колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" (ЦУР) та співавтор розслідувань щодо встановлення справжніх імен Руслана Боширова та Олександра Петрова, яких підозрюють в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля, Сергій Канєв втік із Росії.

Про це повідомляє видання "Проект" з посиланням на власні джерела.

Раніше інформацію про те, що один із його співробітників втік із Росії підтвердив і сам власник ЦУР Михайло Ходорковський. За його словами, щодо одного із журналістів готувались провокації, під час яких його планувалось звинуватити у підготовці теракту проти президента Росії Володимира Путіна. Сам Канев зазначає, що його збираються звинуватити у збиранні даних щодо маршруту пересування кортежу Путіна.

Джерела видання "Проект" повідомляють, що наразі Канев перебуває в одній із країн Балтії.

Бывший журналист ЦУРа Сергей Канев был вынужден срочно покинуть Россию, рассказали "Проекту"  источник в окружении...

Опубліковано Проект. П'ятниця, 28 вересня 2018 р.

Крім цього, про можливе затримання повідомив і головний редактор видання The Insider Роман Доброхотов. За його словами, проти нього може бути відкрите кримінальне провадження за розголошення державної таємниці.

Нагадаємо, правоохоронні органи Великої Британії 5 вересня оприлюднили фото та імена осіб, підозрюваних в отруєнні російського екс-розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії у Солсбері - ними виявились Олександр Петров і Руслан Боширов.

Після цього підозрювані дали інтерв'ю російському пропагандистському виданню Russia Today. Під час розмови вони розповіли, що начебто займаються підприємництвом, а в Солсбері їздили "як туристи", аби подивитися на пам'ятки і "відірватися". 

Спільне розслідування The Bellingcat і The Insider надали підтвердження того, що підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни насправді - співробітники російських спецслужб. Причетність до спецслужб підтверджує низка документів, а також прямих і непрямих свідчень. Також з'ясувалось, що паспорти обох мають практично ідентичні номери.

Bellingcat знайшов у діяльності ГРУшників із Солсбері й "український слід". Вони ідентифікували справжнє ім’я одного з них – Руслан Боширов виявився полковником ГРУ, якого насправді звуть Анатолій Чепіга. Окрім цього, він воював в Україні, за що отримав звання героя Росії.

Cправжнє ім'я другого отруйника Скрипалів може стати відомо найближчим часом

Cправжнє ім'я другого отруйника Скрипалів може стати відомо найближчим часом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація