Один із найвідоміших гангстерів Франції втік із в’язниці вертольотом

Один із найвідоміших гангстерів Франції втік із в’язниці вертольотом

Фото: Reuters

Повітряне судно згодом знайшли у заростях згорілим, пілота допитують правоохоронці.

У Франції в департаменті Сена і Марна на південь від Парижа з в’язниці втік відомий злочинець Редуан Фаїд, який відбував 25-річний термін за збройне пограбування і вбивство жінки-поліцейської 2010 року під час іншого нападу.

Про це повідомляє Le Figaro.

За даними ЗМІ, троє озброєних чоловіків підійшли до входу у в'язницю і почали вимагати звільнення Фаїда, відволікаючи увагу охорони.

У цей час у дворі в'язниці приземлився вертоліт без розпізнавальних знаків, люди, які прилетіли на ньому, звільнили Фаїда з кімнати для відвідувань, де він перебував, і втекли вертольотом, а потім пересіли на автомобіль.

Згодом правоохоронці знайшли вертоліт згорілим на північ від Парижа, також біля нього був пілот, який був заручником зловмисників. Нині його допитує поліція.

Окремо наголошується, що ані пілот, ані співробітники в'язниці не постраждали.

Як зазначається, 2013 року Фаїд вже втікав із в'язниці. Тоді він захопив чотирьох охоронців, після цього підірвав динаміт і втік машиною, яка чекала його зовні. Поліції вдалося заарештувати його в готелі зі спільником за шість тижнів.

Нагадаємо, раніше у США завдяки некрологу матері спіймали в'язня, який втік з в'язниці 37 років тому. Чоловік жив в іншому штаті під вигаданим ім'ям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація