Один з чоловіків, який допомагав затримати терориста у Лондоні, сидів у в'язниці за вбивство дівчини

Один з чоловіків, який допомагав затримати терориста у Лондоні, сидів у в'язниці за вбивство дівчини

Фото: Associated Press

Родина загиблої не вважає його героєм.

Один з чоловіків, який серед інших сміливців кинувся затримувати терориста біля Лондонського мосту у п'ятницю, виявився засудженим за вбивство.

Про це повідомляє The Washington Post.

42-річний Джеймс Форд відвідував той самий захід з реабілітації в'язнів, де перебував нападник Усман Хан, і де почалася різанина. Він побачив, як розгортається напад і кинувся затримувати терориста. Форд також допомагав пораненій ножем жінці.

Втім, для родини 21-річної Аманди Чемпіон Джеймс Форд не є героєм. 2003-го року він задушив дівчину з інвалідністю, а потім перерізав їй горло. Тіло загиблої знайшли через три тижні після зникнення поряд з її домом у Кенті.

2004-року Форд отримав довічне ув'язнення за це вбивство, суддя рекомендував, щоб він провів щонайменше 15 років за гратами. У той час поліція Кента заявила, що дії Форда були "безмотивним та безглуздим злочином" і назвала його "дуже небезпечною людиною".

Цього року Форд отримав право на помилування та відбував останні дні ув'язнення у колонії-поселенні. Його звільнили на день для того, щоб він міг відвідати захід з реабілітації ув'язнених, де і почалася різанина.

"Він не герой. Він убив дівчину-інваліда. Він абсолютно не герой", - сказала тітка Аманди, Анжела Кокс. "Мені все одно, що він сьогодні зробив, він вбивця. Він не герой, і ніколи ним не буде".

Нагадаємо, напад біля Лондонського мосту стався у п'ятницю, 29 листопада. Озброєний чоловік із муляжем вибухівки на тілі поранив кількох людей, самого нападника застрелила поліція. Загинули двоє людей, ще троє отримали поранення. Терористичне угруповування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність.

Теракт в Лондоні: поліція оприлюднила нові подробиці

Теракт в Лондоні: поліція оприлюднила нові подробиці

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація