Один з головних російських пропагандистів виявився громадянином Великої Британії - ЗМІ

Один з головних російських пропагандистів виявився громадянином Великої Британії - ЗМІ

Фото: Олексій Навальний/YouTube

У його дружини є нерухомість у Лондоні вартістю 700 тисяч фунтів.

Ведучий російського пропагандистського телеканалу "Росія 1" Сергій Брильов виявився громадянином Великої Британії.

Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, опублікованому на Youtube-каналі російського опозиціонера Олексія Навального.

За словами політика, Сергій Брильов - "легенда російської політичної журналістики", заступник генерального директора ВГТРК, один з головних путінських пропагандистів, що сидить поруч з ним на "прямих лініях" і коментує трансляції його інавгурації. Він також веде щотижневу програму про принади життя в сучасній Росії.

Як виявилося, Брильов - підданий Великої Британії. Його ім'я і прізвище знайшли в списках виборців в лондонському районі Ноттінг-Хілл. Там же зареєстрована його дружина Ірина.

Крім того, Ірина Брильова володіє квартирою на заході Лондона вартістю 700 тисяч фунтів стерлінгів, яка була куплена без кредитів і позик. При цьому ні Сергій, ні Ірина Брильови жодного дня не займалися бізнесом. Дружина пропагандиста також керує багатоквартирним будинком в у Лондоні і навіть підписувала петицію проти скорочення бюджетів в лондонському окрузі Хонслоу.

Також розслідувачі знайшли спільну фотографію Сергія та Ірини Брильових, зроблену у Лондоні.

Сергій Брильов поки ніяк не прокоментував цю інформацію.

Нагадаємо, у розслідуванні Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального повідомлялося, що одіозний російський ведучий Володимир Соловйов має статки близько мільярда рублів. Пропагандист "розцвів" у часи цензури і дуже розбагатів. Соловйов має власну віллу в Італії на озері Комо. Спочатку вона була оформлена на його американську фірму, а потім він переоформив її на себе. Крім того, Соловйов оформив резидентство в Італії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація