Одіозний президент Філіппін Дутерте після переслідувань наркоділків ввів у країні заборону на куріння

Одіозний президент Філіппін Дутерте після переслідувань наркоділків ввів у країні заборону на куріння

Фото: Reuters

Курити на Філіппінах заборонять у громадських місцях, відповідне розпорядження набере чинності через 2 місяці.

Скандальний президент Філіппін Родріго Дутерте підписав розпорядження, що накладає масштабну заборону на куріння в громадських місцях, посилюючи деякі з найжорсткіших заходів із боротьби з тютюном в Азії.

Про це повідомляє AFP.

Куріння і продаж цигарок будуть заборонені в усіх закритих громадських місцях, а також в межах 100 метрів навколо шкіл, парків та інших районів, де збираються діти, відповідно до документа, опублікованного увечері в четвер, 18 травня, і який набирає чинності через 60 днів від дня опублікування.

Відзначимо, що на Філіппінах вже діє заборона на рекламу тютюну і куріння в закритих громадських місцях, а також закон, який вимагає наявність графічних зображень-попереджень на цигарках про небезпеку куріння для здоров'я.

Крім того, на куріння в країні діють величезні податки.

Одіозний лідер Дутерте, відомий веденням жорстокої боротьби з наркоділками, в якій загинули тисячі людей, обіцяв ввести заборону на куріння в громадських місцях одразу після обрання президентом минулого року. 

Також Дутерте обіцяв ввести й інші заборони, зокрема на спів у караоке вночі і комендантську годину до 2-ї ночі на вживання алкоголю в громадських місцях, хоча вони досі не реалізовані.

Нагадаємо, від початку активної боротьби з наркоторговцями на Філіппінах, яка розпочалася з приходом до влади президента Родріго Дутерте, від червня 2016 року загинуло щонайменше 7028 людей, в середньому це по 30 вбитих щодня. Такі дані називають правозахисники.

Родріго Дутерте зізнався у вбивствах, скоєних під час керівництва містом Давао

Родріго Дутерте зізнався у вбивствах, скоєних під час керівництва містом Давао

Повʼязані теми:

Наступна публікація