Одна з авіакомпаній зважуватиме пасажирів перед польотами: з чим пов'язана ініціатива

Одна з авіакомпаній зважуватиме пасажирів перед польотами: з чим пов'язана ініціатива

Air New Zealand зважуватиме пасажирів, які подорожують за кордон. / Фото: Associated Press

Дані про зважування будуть анонімними.

Національна авіакомпанія Нової Зеландії Air New Zealand зважуватиме пасажирів, які подорожують за кордон. Роблять це, аби підвищити безпеку польотів.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що від червня до 2 липня Air New Zealand зважуватиме пасажирів міжнародних рейсів. В авіакомпанії запевняють, що цифри на вагах не будуть блимати для всіх. Дані про зважування залишаться анонімними навіть для персоналу авіакомпанії.

"Ми зважуємо все, що є в літаку - від вантажу до їжі на борту й до багажу в багажному відсіку. Для клієнтів, членів екіпажу та ручної поклажі ми використовуємо середню вагу, яку ми отримуємо під час цього опитування", - каже Алістер Джеймс, спеціаліст авіакомпанії з покращення контролю завантаження. 

Цю інформацію будуть використовувати для розрахунку середньої ваги пасажирів, пілоти зможуть точніше визначати баланс літака, що зробить польоти ще безпечнішими. Для участі потрібно щонайменше 10 тис. пасажирів. Опитування є вимогою Управління цивільної авіації Нової Зеландії.

Як повідомлялося, користувач TikTok Кріс Олсен схвильовано звернувся до юзерів, щоб поділитися дивакуватим випадком, який стався з ним у літаку. Він розповів, що випадково включив саундтрек із культового фільму "Титанік", сидячи поряд із виконавицею головної ролі Кейт Вінслет.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація