Офіцера з делегації президента Бразилії затримали з 39 кілограмами кокаїну

Офіцера з делегації президента Бразилії затримали з 39 кілограмами кокаїну

Фото: Associated Press

Підозрюваний був досвідченим контрабандистом, впевнена влада.

В аеропорту іспанського міста Севілья був затриманий офіцер ВПС Бразилії, який перевозив 39 кілограмів кокаїну. Він входив в офіційну делегацію президента латиноамериканської країни, який летів на саміт G20 в японській Осаці, повідомляє CNN.

Про затримання офіцера в прес-релізі повідомило міноборони Бразилії. Втім, у відомстві не уточнили інші подробиці інциденту.

"У вівторок, 25 червня, офіцер ВПС, підозрюваний у перевезенні наркотичних речовин, був затриманий в аеропорту Севільї, Іспанія. Ми вивчаємо факти і розпочали слідство військової поліції", - сказано в повідомленні міноборони.

Серед дипломатичної пошти російського посольства в Аргентині знайшли майже 400 кілограм кокаїну

Серед дипломатичної пошти російського посольства в Аргентині знайшли майже 400 кілограм кокаїну

Своєю чергою CNN уточнює, що підозрюваний – 38-річний сержант Маноель Сілва Родрігес. У його багажі знайдено 39 кілограмів кокаїну.

Офіцер був на борту резервного літака президента Бразилії Жаїра Болсонару. На шляху до Японії він приземлився на дозаправку в Севільї. У той же час літак, на борту якого перебував бразильський лідер, перебував у Лісабоні, Португалії.

Болсонару на своїй сторінці в Twitter написав, що його команда не причетна до перевезення наркотиків. Президент зажадав розслідувати інцидент та покарати винного.

Своєю чергою віцепрезидент Бразилії Амілтон Моуран повідомив, що офіцер був спійманий "кваліфікованим мулом [перевізником наркотиків]".

"Очевидно, враховуючи кількість наркотиків при ньому, що він не купив їх за рогом і взяв з собою. Він був кваліфікованим мулом, давайте говорити прямо", - зазначив він. Підозрюваний зараз перебуває під вартою в Іспанії.

Нагадаємо, в кінці 2016 року розгорівся інший скандал, пов'язаний з перевезенням наркотиків на борту державних літаків. Тоді в будівлі школи на території посольства РФ в Аргентині виявили 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. За даними слідства, ці наркотики повинні були перевезти під виглядом дипломатичної пошти на борту літака, на якому літають перші особи РФ.

У рамках справи в Німеччині затримали ймовірного організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію бізнесмена Андрія Ковальчука. Він назвав кримінальну справу провокацією з боку поліції Аргентини і спецслужб США. Пізніше Німеччина видала Ковальчука Росії.

В Аргентині спалили 400 кілограмів кокаїну, які знайшли в російському посольстві

В Аргентині спалили 400 кілограмів кокаїну, які знайшли в російському посольстві

Повʼязані теми:

Наступна публікація