Офіс президентства не театр: стало відомо, скільки штатів США судяться із Трампом через введення ЧС

Офіс президентства не театр: стало відомо, скільки штатів США судяться із Трампом через введення ЧС

Фото: Associated Press

Позов був поданий до суду Північного округу Каліфорнії.

Група з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа через його рішення оголосити надзвичайний стан, аби залучити коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це інформує ВВС.

Позов був поданий до суду Північного округу Каліфорнії.

Генеральний прокурор Каліфорнії Хав'єр Бесерра підкреслив, що «офіс президентства не є місцем для театру».

Зауважимо, що позов вимагає попереднього наказу судді, який би зупинив би Трампів надзвичайний стан під час розгляду справи у суді.

У США позиваються проти указа Трампа про надзвичайний стан

У США позиваються проти указа Трампа про надзвичайний стан

Раніше Дональд Трамп оголосив про введення надзвичайного стану в країні, щоб отримати фінансування на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою. Одночасно він оголосив про виділення в рамках надзвичайного стану $8 мільярдів, які спрямують на будівництво.

Нагадаємо, уряд США припинив роботу 22 грудня 2018 року, після того, як глава Білого дому Дональд Трамп не зміг домовитися з Конгресом про бюджет на 2019 рік. У нього, на думку американського лідера, повинні були бути включені витрати у розмірі 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Нарешті, 25 січня Сенат і Палата представників ухвалила законопроект про припинення "шатдауну" до 15 лютого 2019 року і передали його американському президентові Дональду Трампу, який одразу ж його підписав. Зазначимо, що документ не передбачає виділення додаткових коштів на будівництво стіни, спорудження якої лобіював голова США, на американському кордоні з Мексикою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація