У США оголосили переможців Пулітцерівської премії

У США оголосили переможців Пулітцерівської премії

Вручено Пулітцерівську премію із журналістики та літератури

The New York Times та The Los Angeles Times здобули перемоги в двох номінаціях.

Сьогодні оголосили лауреатів однієї із найбільш престижних нагород у галузі журналістики, літератури та музики - Пулітцерівської премії.

Про це повідомляє офіційний сайт премії.

У галузі журналістики журі особливо відзначило редакцію The New York Times, які перемогли в номінації "Міжнародна журналістика" та "Художня фотографія". The Los Angeles Times також здобуло цьогоріч дві премії.

Журналістика

У номінації "Служіння суспільству" нагороджено The Post and Courier за серію публікацій про високу смертність серед жінок у штаті Кароліна.

Видання The Seattle Times виграло в номінації "Видатна подача сенсаційного матеріалу" за висвітлення зсуву землі, який вбив 43 людини, а також подальше розкриття способів, як можна було б уникнути катастрофи.

За видатне розслідування нагороджено редакцію The Wall Street Journal та Еріка Ліптона із The New York Times. Премію видання The Wall Street Journal отримало за новаторський проект "Медичні послуги без маски" ("Medicare Unmasked"), який надав американцям безпрецедентний доступ до раніше конфіденційних даних про працівників медичної сфери. Натомість Ліптона нагородили за репортаж про вплив лобістів на лідерів американського Конгресу та державних генеральних прокурорів.

У номінації "Пояснювальний репортаж" переміг Закарі Майдер із видання The Bloomberg News. Його нагородили за кропітке, якісне і цікаве пояснення про ухиляння американськими корпораціями від податків.

Премію в номінації "Висвітлення місцевих новин" отримала група журналістів із видання The Daily Breeze, які розслідували поширення корупції в малих, бідних шкільних районах міста Торранс, штат Каліфорнія.

За національний репортаж перемогу здобула Керол Леонінг із The Washington Post, написавши матеріли про Секретну службу США,  що провалила головне завдання – охорону  американського президента.

Редакція The New York Times перемогла в номінації "Міжнародний репортаж" за матеріали про епідемію Еболи в Африці.

У номінації "Нарис" перемогла Діана Маркам із The Los Angeles Times, яка описувала життя людей, що постраждали від засухи в Центральній долині в Каліфорнії.

Ліса Фолкенберг  із the Houston Chronicle нагородили в номінації "Коментарі".

Журналістку The Los Angeles Times Мері МакНамара нагородили в номінації "Критика".

За редакційний коментар премію отримала Кейтлін Кінгсбург із The Boston Globe, яка повела своїх читачів ресторанами та показала справжню ціну дорогих страв і її не співмірність із доходами населення.

У номінації "Карикатура" перемогу отримав Адам Зигліс із The Buffalo News.

За новинну фотографію премію здобув редакційний колектив St. Louis Post-Dispatch Photography.

У номінації "Художня фотографія" переміг фрілансер із The New York Times Даніель Береулак, який знімав епідемію Ебола в Африці.

Література, драма та музика

У номінації "Художня література" перемогла новела "Все невидиме нами світло" Ентоні Доерра.

Твір "Між Ріверсайдом і божевіллям"  Стефана Адлі Гірдіса переміг в номінації "Драма".

Перемогу в номінації "Біографія" здобув Девід Кертцер із "Папа і Муссоліні: таємна історія Пія XI та розвиток фашизму у Європі".

За збірку поезій "Дайджест" премію отримав Грегорі Пардло.

У номінації "Нехудожній твір" перемогла Елізабет Колберт із текстом "Шосте вимирання: неприродна історія", який розповідає, як поведінка людини загрожує світовому різноманіттю.

У галузі музики перемогу здобула Джулія Вольф за "Антрацит полів".

Нагадаємо, що в 2010 році інтернет-видання вперше стало лауреатом Пулітцерівської премії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація