Онука Єлизавети II запідозрили у корупції за організацію прийому майже за мільйон доларів

Онука Єлизавети II запідозрили у корупції за організацію прийому майже за мільйон доларів

Фото: Reuters

Квитки на цей захід коштували близько 200 доларів.

Компанія онука британської королеви Єлизавети II Пітера Філіпса, без тендеру отримала контракт на $ 900 тис. на організацію благодійного прийому з нагоди 90-річчя королеви в червні минулого року.

Про це повідомляє агентство ВВС.

Зазначається, що це майже в два рази більше тієї суми, яку організаторам заходу вдалося зібрати на благодійні цілі.

Прийом Patron's Lunch пройшов під відкритим небом на Мелл – вулиці в центрі Лондона, яка веде до Букінгемському палацу.

Його гостями стали близько 10 тис. людей з більш ніж 600 благодійних фондів та організацій, чиїм патроном є Єлизавета II.

Наголошується, що квитки на цей захід коштували близько 200 доларів.

Ідея такого обіду належала Пітеру Філліпсу – синові принцеси Анни, і контракт на його проведення не було виставлено на тендер.

Своєю чергою, представники Букінгемського палацу сказали агентству, що після цього заходу 290 благодійних організацій в Британії і країнах Співдружності отримали 750 тисяч фунтів. Ця сума включає як гроші, зібрані в результаті Patron's Lunch, так і інші прямі пожертви.

Повідомляється також, що компанія SEL UK, яка належить Пітеру Філліпсу не отримала ніякого прибутку від організації цього прийому.

Нагадаємо, у Великій Британії 90-річна королева Єлизавета II проїхалася верхи на поні. Верхова прогулянка проходила неподалік від Віндзорського замку. Як зазначає газета, шолома на її Величності не було. За неофіційними даними, Єлизавета II завжди відмовляється від касок, щоб не зіпсувати зачіску.

Повʼязані теми:

Наступна публікація