З'явилися фото й відео з місця знищення гумконвою ООН неподалік Алеппо

В авіаударах звинувачують режим Башара Асада та російських військових.

У вівторок, 20 вересня, Організація Об'єднаних Націй відкликала всі гуманітарні конвої в Сирії.

Це рішення в організації прийняли після того, як їхні гуманітарні вантажівки бомбардували винищувачами неподалік Алеппо напередодні в понеділок, 19 вересня. Про це повідомляє ВВС.

Раніше конвой одержав усі необхідні дозволи та попередив про свої операції сторони, що воюють, у тому числі — Росію та США.

Попри це, 18 з тридцяти однієї вантажівки, що перевозили зерно, зимові речі й ліки, розбомбили дощенту. Як наслідок, загинули волонтери Червоного Хреста та водії.

В ООН заявили, що подібна атака рівносильна військовому злочину, якщо її здійснили навмисно. Представник Організації Стефен О'Брайєн сказав, що координати конвою знали напевне.

Сирійська обсерваторія з прав людини звинуватила в цьому сирійських та російських військових.

Однак, російська сторона заявила, що інформацію про атаку вони ще перевірятимуть, передає РБК

"Я не вважаю можливим та правильним загалом робити будь-які голослівні висновки. Наразі інформацію про цей обстріл перевіряють наші військові, і я сподіваюся, що вони вже одержать інформацію конкретну, з першоджерел, і зможуть виступити з відповідною заявою", — повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Голова Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер вже назвав цю атаку грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

США, своєю чергою, назвали атаку на гумконвой в місті Урум аль-Кубра неподобством. Вашингтон також пообіцяв переглянути кооперацію з Москвою після авіаудару по колоні.

Неподалік сирійського міста Алеппо була розбомблена гуманітарна колона Червоного Півмісяця

Неподалік сирійського міста Алеппо була розбомблена гуманітарна колона Червоного Півмісяця

Нагадаємо, бомбардували гуманітарний конвой неподалік Алеппо всього за кілька годин після заяви сирійської армії про встановлення перемир'я за посередництва США та Росії. У результаті загинуло щонайменше 12 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація