Оплески врятованим життям і тиша для пошуків: Мексика оговтується після жахливого землетрусу

Оплески врятованим життям і тиша для пошуків: Мексика оговтується після жахливого землетрусу

Фото: Reuters

Лік загиблим уже пішов на сотні.

Руйнівний землетрус у Мексиці забрав життя понад двох сотень людей і пошкодив столицю країни – місто Мехіко. Там триває рятувальна операція, з-під уламків витягають травмованих людей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди на вулицях у момент удару стихії тікали подалі від споруд, з яких сипалося скло та фрагменти стін. Коли поштовхи вщухли, жителі міста одразу кинулися до зруйнованих будинків, аби шукати тих, хто міг опинитися під завалами.

У Мексиці потужний землетрус залишив по собі сотні жертв та розруху

У Мексиці потужний землетрус залишив по собі сотні жертв та розруху

Лише вранці у Мехіко влаштували масові цивільні навчання з нагоди дня пам'яті про землетрус 1985 року, коли загинули тисячі людей. Мешканців столиці привчали організованій евакуації з офісних будівель, але ніхто не підозрював, що випробувати навички в реальних умовах доведеться вже за лічені години. "Земля почала труситися. Почали сипатися вікна, люди вибігали зі своїх будинків, дім навпроти завалився. Я бачив, як рятувальники витягли одну людину", - розповів очевидець Освальдо Касільяс.

Поштовхи сягнули 7 балів за шкалою Ріхтера, постраждали густо населена столиця Мехіко та штати Морелос та Пуебла. Зруйновані десятки будинків, мільйони людей лишилися без світла. Влада звернулася до громадян постраждалих регіонів із таким проханням: "Лишайтеся у своїх будинках, якщо вони безпечні. Намагайтеся не створювати натовпу на вулиці, якими проїжджатимуть машини рятувальників".

Серед зруйнованих будівель є початкова школа, де загинули щонайменше 20 дітей і кілька дорослих. Величезний напис її на вцілілій стіні – це заклик дотримуватися максимально можливої тиші, щоби рятувальники могли почути виживших під завалами. Кожне врятоване життя люди зустрічають радістю та оплесками. Трагедія вже поєднала країну, попри нові загрози – після землетрусу раптово прокинувся вулкан Попокатепель, активність якого сейсмологи вже називають загрозливою.

Кореспондент ТСН Костянтин Коробов

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація