Опозиція Канади вимагає покарати росіян, які винні у порушенні прав людини

Опозиція Канади вимагає покарати росіян, які винні у порушенні прав людини

Фото: Getty Images

Таку заяву у Канаді пояснюють тим, що жодна особа із "списку Магнітського" не була покарана

У Канаді опозиція вимагає прийняти закон, подібний до американського "списку Магністського", який дасть змогу покарати громадян РФ, які винні у порушенні прав людини.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на заяву тіньового міністра закордонних справ Канади Тоні Клемента.

"Жодна особа, відповідальна за смерть Сергія Магнітського, не була притягнена до відповідальності. Їх дії повинні мати наслідки, тож поширення на цих індивідів санкцій є правильним кроком", - сказав він, додавши, що,  ухвалення такого документа в Канаді дозволить "виконати свою роль, покаравши відповідальних за порушення прав людини".

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що його країна і держави Скандинавії солідарні в питанні необхідності збереження антиросійських санкцій. Обама заявив про це під час зустрічі з лідерами Данії, Швеції, Ісландії, Норвегії і Фінляндії. Американський лідер повідомив, що всі ці країни стурбовані присутністю російських військ у регіоні — на їх думку, таку присутність можна охарактеризувати як "агресивну" і тому санкції повинні залишитися в силі. Лідери держав також у спільній заяві закликали Росію забезпечити безпеку всіх своїх військових маневрів згідно з нормами міжнародного права.

Повʼязані теми:

Наступна публікація