Опозиція вирвала у друга Ердогана перемогу на виборах мера Стамбула

Опозиція вирвала у друга Ердогана перемогу на виборах мера Стамбула

Фото: Associated Press

Екрем Імамоглу представляє світську партію.

Провладна партія в Туреччині програла вибори мера Стамбула

Колишній мер Бейликдюзю і висуванець від Республіканської народної партії Екрем Імамоглу здобув перемогу над лідером провладної Партії справедливості і розвитку Біналі Йилдирима, пише ArabNews. За опозиціонера віддали свої голоси 53,72%, а за провладного - 45,37%.

Виборчі органи анулювали перше голосування у березні цього року після того, як партія Ердогана заявила про корупцію в підрахунку. Критики кажуть, що президенту просто не сподобався результат 31 березня, після того, як маловідомий колишній мер округу, 49-річний Екрем Імамоглу, вирвав перемогу опозиції лише в 13 тисяч голосів. Стамбул - 15-мільйонне місто, в якого величезний економічний потенціал і яке є важливим джерелом політичного впливу ісламських консерваторів, адже саме в Стамбулі Ердоган переміг 25 років тому.

Імамоглу представляє світську Республіканську народну партію. Він пообіцяв "битву за демократію" і використовував оптимістичне повідомлення під гаслом "Все буде добре", в суперечності зі звичайними агресивними закликами турецьких політиків. Побоюючись фальсифікацій, опозиція мобілізувала армію адвокатів з усієї Туреччини для моніторингу недільних виборів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація