Оприлюднено нові свідчення людей, які чули розмову Трампа та Зеленського

Оприлюднено нові свідчення людей, які чули розмову Трампа та Зеленського

Фото: Associated Press

Один із них підтвердив, що замороження військової допомоги України було пов'язане із розлідування "справи Байдена".

Свідчення ще двох осіб, які чули телефонну розмову президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського, через яку американському лідеру загрожує імпічмент, оприлюднили увечері в суботу, 16 листопада, інформує агенція dpa.

Йдеться про свідчення перед комітетом Палати представників з розвідки колишнього співробітника Ради національної безпеки США Тіма Моррісона і співробітниці віцепрезидента США Майка Пенса Дженніфер Вільямс.

Розшифровки свідчень Моррісона і Вільямс були опубліковані в скороченому вигляді. Згідно з цими документами, Вільямс назвала звернене до Зеленського прохання Трампа провести антикорупційне розслідування стосовно його ймовірного суперника на президентських виборах 2020 року, Джо Байдена, і його сина Хантера "незвичайним" і "недоречним".

"У моїх очах це вказувало на можливу наявність інших мотивів для притримання військової допомоги", - заявила Вільямс. За її словами, ситуація мала такий вигляд, ніби йшлося радше про "особистий політичний порядок денний" президента, ніж про зовнішньополітичні інтереси США.

Тім Моррісон підтвердив, що часткове призупинення виплати допомоги Україні було пов'язано з вимогою оголосити про намір провести розслідування щодо сім'ї Байдена і компанії Burisma. При цьому Моррісон вказав, що він не помітив у розмові Трампа із Зеленським, яка відбулася 25 липня, нічого незаконного.

Нагадаємо, Палата представників США 24 вересня офіційно розпочала процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. За словами голови нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі, своїми діями Трамп підриває національну безпеку Штатів і діяльність розвідки країни. Звинувачення Трампа стосується його міжнародної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

31 жовтня Палата представників у Конгресі США прийняла резолюцію, яка формалізує процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. Голосування вирішувало, чи буде Конгрес продовжувати розслідування справи і як саме. Відтепер розслідування дій президента продовжать відповідності з прийнятими в резолюції пунктами.

ТСН.uа розповідає, як саме буде відбуватися процедура імпічменту президента США.

Трамп оприлюднив розшифровку першої розмови з Володимиром Зеленським

Трамп оприлюднив розшифровку першої розмови з Володимиром Зеленським

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація