Оприлюднили фрагмент запису переговорів пілота Ryanair із диспетчером мінського аеропорту

Оприлюднили фрагмент запису переговорів пілота Ryanair із диспетчером мінського аеропорту

Скріншот відео.

Стверджують, що рішення про посадку літака в Мінську ухвалив командир екіпажу.

23 травня у Білорусі примусово посадили цивільний рейс компанії Ryanair, а після цього затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту. У Мережі з'явився запис переговорів пілота літака Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, з диспетчером мінського аеропорту.

Уривок запису розмови опублікував телеканал ОНТ.

У розмові командира авіалайнера з диспетчером йдеться, що пілот рішення про здійснення посадки в аеропорту Мінська нібито ухвалив самостійно, заявивши про запит безпеки. Стверджується, що повідомлення про загрозу вибуху на борту літака надійшло електронною поштою.

"Це запит із безпеки. Служба безпеки аеропорту інформувала, що отримала e-mail", — звучить фраза під час переговорів пілота з диспетчером.

Те, що саме екіпаж літака вирішив приземлити літак у столиці Білорусі, озвучив начальник зміни Національного аеропорту Мінська Максим Кияк:

"За міжнародними правилами, найближчим аеропортом виявився Мінськ. За цими ж правилами командир Ryanair ухвалив рішення здійснити посадку в нас. Це було рішення командира екіпажу", - повідомив Кияк.

Нагадаємо, 23 травня екстрене приземлення нібито через повідомлення про мінування зробив літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. В аеропорту Мінська провели перевірку, вибухових пристроїв не виявили. Слідком з'явилося повідомлення про порушення кримінальної справи у зв'язку з неправдивим мінуванням.

Під час повторного контролю пасажирів затримали Протасевича. Блогер, як розповіли пасажири, запанікував, коли дізнався про приземлення літака в Мінську. А коли його почали обшукувати і пасажири запитали у нього, що відбувається, той відповів: "Тут на мене чекає смертна кара". Імовірно, у розмові з бортпровідником рейсу Протасевич просив не приземлятися в Мінську. Протасевич сказав бортпровіднику: "Не робіть цього, вони вб'ють мене. Я біженець". Разом з журналістом затримали його дівчинуСофію Сапегу. Консул РФ відмовився відвідати дівчину, затриману з Протасевичем: Кремль не займається долею росіян, які були на рейсі.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська повідомляла, що Протасевичу може загрожувати найвища міра покарання, ЗМІ пишуть про три кримінальні статті, максимальне покарання за якими – 15 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація