Організатор атак у Парижі прибув до ЄС разом із майже сотнею терористів ІД – ЗМІ

Організатор атак у Парижі прибув до ЄС разом із майже сотнею терористів ІД – ЗМІ

Організатор атак у Парижі прибув до ЄС разом із майже сотнею терористів ІД – ЗМІ

Фото: Reuters

Терорист приїхав до Європи серед біженців.

Організатор терактів в Парижі Абдельхамід Абауд в'їхав до Європи разом з іншими бойовиками ІД.

Як повідомляє The Wall Street Journal, свідок, що приховується під ім'ям Соня, раніше вивела поліцію на Абауда, якого незабаром після цього було ліквідовано під час спецоперації французької поліції в Сен-Дені, пише Європейська правда.

За словами "Соні", вона зустрічалася з Абаудом та його двоюрідною сестрою Асною Аіт Буласьєн через декілька днів після терактів.

Тоді терорист повідомив, що він прибув до Європи без документів, серед біженців, разом з 90 іншими бойовиками, в тому числі громадянами Франції, Британії, Німеччини, Іраку та Сирії.

За її словами, бойовик планував інші атаки  - на торговий центр, поліцейський відділок та дитячий садок в передмісті Парижа.

Нагадаємо, що спецоперація в Бельгії була проведена після терактів в Парижі та його передмістях, скоєних 13 листопада. Тоді три бойовики підірвали себе поряд зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, ще один - на бульварі Вольтер.

Крім того, екстремісти влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, терористи захопили заручників у концертному залі "Батаклан", причому двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Загинули 130 осіб.

Після терактів у французькій столиці у Бельгії підвищили рівень терористичної загрози, в Брюсселі протягом тижня він зберігався високий. У місті проводилися рейди, спрямовані на затримання причетних до організації атак в Парижі.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава". Організатор терактів Абдельхамід Абауд підірвав сам себе під час спецоперації силовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація