Особистий адвокат Трампа здався ФБР

Особистий адвокат Трампа здався ФБР

Фото: Reuters

Майкл Коен пішов на угоду зі слідством.

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен здався ФБР. Як повідомляє CNN, юрист погодився співпрацювати зі слідством і надати всі покази в обмін на пом’якшення покарання.

Коен має визнати себе винним у кількох випадках порушення фінансування передвиборчої кампанії Трампа, податкового шахрайства тощо. Він не уникне ув’язнення, але його термін буде скорочений, натомість суттєвим буде грошовий штраф. За деякими даними, Коен хоче провести у в'язниці не більше трьох років, тоді як прокурори наполягають на не менше, ніж чотирьох.

Мюллер хоче влаштувати допит Трампа у справі про зв'язки з РФ

Мюллер хоче влаштувати допит Трампа у справі про зв'язки з РФ

Журналісти CNN зауважують, що рішення Коена може бути "значним ударом для Трампа", адже адвокат входив у найближче оточення чинного глави Білого дому протягом 20 років. Друзі Коена вже повідомили ЗМІ, що юрист готовий співпрацювати зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який веде розслідування проти президента США.

Як повідомлялося, у липні Коен заявляв, що тоді ще кандидат у президенти Трамп дав дозвіл на зустріч свого сина з росіянами, які повинні були надати компромат на його суперницю в президентських перегонах Гілларі Клінтон. Екс-адвокат запевняє, що був присутнім разом із ще кількома людьми в той момент, коли Трамп дав дозвіл на зустріч із росіянами в Trump Tower у червні 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація