Останній цвях у труну: Російські ЗМІ дізналися про привід для розширення західних санкцій проти РФ

Останній цвях у труну: Російські ЗМІ дізналися про привід для розширення західних санкцій проти РФ

Захід упевнений, що Росія має необмежений вплив на бойовиків

Санкції не є самоціллю США і ЄС.

США і Євросоюз розглядають можливість розширення санкцій проти Росії, якщо бойовики "ДНР" і "ЛНР" відмовляться проводити місцеві вибори у встановлену Києвом дату.

Відмова буде розглядатися Заходом як "демонстративне" порушення мінських угод, пише газета "Комерсант", посилаючись на джерела в західних дипломатичних колах.

Газета уточнює, що Захід упевнений, що Росія має необмежений вплив на керівництво самопроголошених республік.

Джерело видання зазначає, що "Донецьк і Луганськ не виявили прагнення до компромісу, оголосивши про проведення виборів до дати, відмінної від решти України, і не продемонстрували готовність організувати їх у відповідності з українським законодавством".

"Якщо представники "ДНР" і ЛНР" продовжать наполягати на своєму і вибори пройдуть окремо від загальноукраїнських, не будуть відповідати українським законам і не будуть моніторитися міжнародними спостерігачами, це буде серйозним  і демонстративним ударом по мінським домовленостями. Це стане останнім "цвяхом у труну" мирних угод. Ніхто в Європі і США не повірить, що Росія не може вплинути на сепаратистів, з тим щоб вони звернули з цього небезпечного шляху", – зазначив  співрозмовник газети.

Джерела видання стверджують, що санкції "не є самоціллю США і ЄС". "Але якщо мінські домовленості будуть поховані настільки брутальним чином, у нас не залишиться вибору", — додало джерело.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оголосила про старт передвиборної кампанії виборів до місцевих рад в Україні з 5 вересня. Самі вибори відбудуться у неділю, 25 жовтня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація