Останнє попередження: у ЄС закликають Велику Британію підготувати реалістичні пропозиції після Brexit

Останнє попередження: у ЄС закликають Велику Британію підготувати реалістичні пропозиції після Brexit

Фото: Reuters

Велика Британія пообіцяла зберегти між Північною Ірландією та Ірландською Республікою прозорий кордон.

За підсумками саміту в Брюсселі 27 держав ЄС повідомили Великобританію, що вона повинна підготувати "реалістичні і обґрунтовані пропозиції" про майбутні відносини з Європейським Союзом після Brexit.

Про це пише Associated Press.

"Найскладніші завдання все ще не вирішені", - сказав журналістам глава Європейського ради Дональд Туск.

"Це останнє попередження, щоб викласти всі карти на стіл", - додав він.

У своїй заяві ЄС також закликав "активізувати зусилля" для укладення угоди, а також заявив, що держави-члени, інституції і підприємства ЄС повинні "активізувати свою роботу щодо забезпечення готовності на всіх рівнях і для всіх результатів".

Велика Британія пообіцяла зберегти між Північною Ірландією та Ірландською Республікою прозорий кордон, вільний від митних постів та іншої інфраструктури.

Посадові особи ЄС з нетерпінням чекають докладних пропозицій від Великої Британії про те, як цього можна досягти, враховуючи наполягання британської прем’єрки Терези Мей про те, що Велика Британія покине митний союз ЄС.

Посередник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє зауважив, що " величезні і серйозні розбіжності продовжують залишатися, зокрема в Ірландії та Північної Ірландії".

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Нагадаємо, уряд Великої Британії уникнув поразки під час голосування у нижній палаті парламенту - Палаті громад - щодо законопроекту, котрий давав парламентарям можливість блокувати угоду щодо умов виходу країни з ЄС. Депутати 319-ма голосами відхилили законопроект, який надавав парламенту більший контроль над процесом Brexit. За відповідний документ проголосували 303 парламентарі. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація