Отрута "Новачок" може зберігати властивості протягом 50 років - поліція Британії

Отрута "Новачок" може зберігати властивості протягом 50 років - поліція Британії

Фото: Reuters

Поліція досі не знає, чи пов'язані випадки у Солсбері та Еймсбері.

Нервово-паралітична речовина "Новачок", застосована в містечку Еймсбері біля Солсбері та в самому Солсбері, може зберігати властивості протягом 50 років.

Про це повідомив керівник відділу боротьби з тероризмом британської поліції Нейл Басу, передає Sky News.

"Якщо він перебуває в контейнері, і був би на полігоні, це було б безпечно, тому що тоді він ні до чого не торкнеться, і це триватиме (його дія - ред.), напевно, мені казали вчені, 50 років", - сказав він.

Він також заявив, що для цієї справи необхідна розвідка і свідки, адже без цього розслідування отруєння "Новачком" перетворюється у пошуки голки в сіні.

Також Басу додав, що наразі поліція не може сказати, чи були випадки з екс-розвідником Сергієм Скрипалем та у Еймсбері пов'язані між собою. Правоохоронці не знають, де останні пострждалі знайшли отруту. 

У Росії відреагували на смерть британки, яка отруїлась "Новачком"

У Росії відреагували на смерть британки, яка отруїлась "Новачком"

Нагадаємо, 4 липня в Британії двох осіб знайшли непритомними в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", раніше використаного проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Згодом спецслужби Великої Британії встановили особи підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їхні імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Британка Дон Стерджесс, яка постраждала від нервово-паралітичної речовини у Еймсбері, в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні.

Міністр оборони Великої Британії впевнений, що за новим отруєнням "Новачком" стоїть Росія. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація