Отруєння Скрипалів виконувала група із шести осіб - ЗМІ

Отруєння Скрипалів виконувала група із шести осіб - ЗМІ

Фото: Reuters

Ключову роль в ній, найімовірніше, відігравала жінка.

В отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії брала участь група із шести росіян на чолі із жінкою з військової розвідки.

Про це з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомляє британське видання Daily Mail.

Така версія з’явилась у слідчих після свідчень 44-річного Чарлі Роулі, який вижив після отруєння "Новачком" у місті Еймсбері, неподалік Солсбері. За словами його брата, Метью, чоловік досі в лікарні в тяжкому стані. Він розповів, що разом з дружиною, 45-річною Дон Стерджесс, яка загинула в результаті отруєння, знайшли у парку флакон з-під парфумів або ж гелю після бриття. Після того, вони побризкалися із цього флакона.

Такі свідчення британця підтвердили версію, яку раніше розглядали британські слідчі, щодо ключової ролі саме жінки в отруєнні Скрипалів.

Нагадаємо, 4 липня в Британії двох осіб знайшли у непритомному стані у місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", раніше використаного проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Британка Дон Стерджесс, яка постраждала від нервово-паралітичної речовини у Еймсбері, в ніч проти понеділок, 9 липня, померла в лікарні. У Міністерстві оборони Великої Британії вже звинуватили у новому інциденті Росію.

13 липня британська поліція заявила, що знайшла в будинку Чарлі Роулі пляшку, в якій зберігалась отруйна речовина "Новачок", однак не повідомила, як саме вона виглядає.

Група з шести росіян на чолі зі шпигункою організувала отруєння Скрипаля, - ЗМІ

Група з шести росіян на чолі зі шпигункою організувала отруєння Скрипаля, - ЗМІ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація