У Палаті представників США підготували розширення санкцій щодо Росії - ЗМІ

У Палаті представників США підготували розширення санкцій щодо Росії - ЗМІ

Фото: usa.mfa.gov.ua

Санкції введені через російське втручання у американські вибори.

Палата представників Конгресу США підтримала поправку до законопроєкту оборонного бюджету на 2020 фінансовий рік, котра передбачає додаткові санкції проти РФ.

За даними телеканалу C-Span, на рішення посадовців вплинуло російське втручання у вибори президента США.

Як зазначається, мова йде про введення обмежувальних заходів по російському суверенному боргу.

"Ця поправка має на увазі справжні, серйозні санкції проти російської держави і передбачає, що жоден громадянин США не зможе здійснювати нові угоди з російським суверенним боргом", - розповів один із ініціаторів поправки, демократ від штату Каліфорнія, Бред Шерман.

За його словами, проєкт також передбачає механізм для зняття цих санкцій. Це відбудеться, якщо адміністрація США дійде висновку, що Росія може не втручатися в американські вибори - принаймні під час одного виборчого циклу.

"Нам потрібен серйозний механізм, щоб покарати Росію за те, що вона зробила на попередніх виборах, і стримати їх. Ця поправка робить це", - додав Шерман.

Мюллер натякає на тиск Трампа під час розсування ймовірної співпраці з РФ

Мюллер натякає на тиск Трампа під час розсування ймовірної співпраці з РФ

Нагадаємо, 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на більш ніж 400 сторінках з'явився лише в середині квітня.

У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Утім, попри це вони не виявили в діях Трампа та його оточення ознак злочину. На запитання, чи намагався Трамп перешкодити роботі органів юстиції, Мюллер не дав прямої відповіді, лише навів аргументи як на користь цієї тези, так і такі, котрі їй суперечать.

Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливих зв'язків Трампа з росіянами тривало близько двох років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація