Пандемія коронавірусу: як християни західного обряду відсвяткували Великдень

Пандемія коронавірусу: як християни західного обряду відсвяткували Великдень

Фото: Associated Press

Свято Воскресіння Господнього вже вдруге у світі проводять в умовах пандемії коронавірусу. 

Християни західного обряду святкують Великдень. Свято Воскресіння Господнього вже вдруге у світі проводять в умовах пандемії коронавірусу. 

Як святкували в різних країнах світу, розповіли у сюжеті "Сніданку з 1+1" 5 квітня.

У низці країн, зокрема в Італії, Франції, Іспанії та Великій Британії уряди запровадили триденний локдаун, що зачепив суботу, неділю і понеділок. Тому у Ватикані Папа Римський Франциск замість багатотисячного натовпу виступав перед дуже обмеженою кількістю вірян.

У Сполучених Штатах Америки Білий дім вже вдруге скасували великодні святкування на території резиденції глави держави. В 2019 році американці в 141 раз катали варені яйця на південній галявині Білого дому, а в 2020 та 2021 роках через пандемію традиційну забаву вирішили скасувати.

Жителів міста Сент Пітерс , що в американському штат Міссурі, привітали справжнім яйцепадом. Декілька тисяч шоколадних крашанок сипали з гелікоптера на зелену галявину, звідки їх могли забрати усі охочіі. Переважно це були діти, озброєні різноманітними сумками для ласощів.

Християни західного обряду святкують Великдень: як відзначали в Україні та світі

Християни західного обряду святкують Великдень: як відзначали в Україні та світі

Британський прем'єр Борис Джонсон звернувся до британців з великоднім вітанням. У ньому наголосив, що останні 12 місяців були надважкими, але Великдень несе з собою нову надію: "Як і в найтемніші пандемічні дні, церкви у всій Великій Британії допомагають усім нам. Сьогодні - тим, що відкривають для всіх свої двері як центри вакцинації. Дуже зворушливо це бачити".

Принц Уельський Чарльз на честь свята прочитав вірш поета та священника Джерарда Манлі Гопкінса. Герцогиня Кембриджська Кейт Мідлтон та принц Вільям на своїй офіційній сторінці в Instagram розмістили зі святковою шоколадкою невеличке відео з дописом, в якому коротко написали: "Бажаємо вам безпечного та щасливого Великодня!".

Новини світу: одразу кілька країн Європи зустріли Великдень з карантином

Новини світу: одразу кілька країн Європи зустріли Великдень з карантином

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація