Паніка і дивні звуки: пасажири розповіли про моторошний політ Boeing до катастрофи в Індонезії

Паніка і дивні звуки: пасажири розповіли про моторошний політ Boeing до катастрофи в Індонезії

Фото: Reuters

"Ми відчували себе, як на американських гірках", - каже один з пасажирів.

Пасажири літака Boeing 737, який згодом впав у море в Індонезії, заявили, що проблеми на борту були ще за день до трагедії та розповіли деталі моторошного рейсу.

Про це повідомляє Fox News.

Однією з пасажирок була індонезійська телеведуча Кончіта Керолайн. Вона розповіла, що були проблеми з системою кондиціонування повітря та освітленням. Перед зльотом було чути "дивний" та "незвичний" шум двигуна.

Незадоволення пасажирів зростало і їх вивели з літака. Півгодини вони чекали, доки перевірять двигун. За словами телеведучої, персонал не поставився серйозно до переживань людей, а на її питання щодо перевірки літака реагували як на надмірно тривожні.

Інший пасажир, Алан Соетанто, розповів, що літак впав у перші хвилини зльоту. "Приблизно за 5 хвилин після зльоту  відчув, що літак перестає набирати сили і не може піднятись. Таке ставалось декілька разів під час польоту".

"Ми відчували себе, як на американських гірках", - розповів він. Алан також зазначив, що через це пасажирів охопила паніка, а дехто почав блювати.

Дані з FlightRadar24 підтверджують слова пасажира. У них зазначена нестабільні швидкість, висота і напрямок руху у перші хвилини після зльоту. Аналогічна картина спостерігається і в даних щодо трагічного польоту.

Разом з цим, експерти попереджають, що дані слід звірити із інформацією з чорних скриньок.

Індонезійська влада наказала перевірити всі літаки тієї ж моделі, який розбився напередодні

Індонезійська влада наказала перевірити всі літаки тієї ж моделі, який розбився напередодні

Нагадаємо, вранці 29 жовтня в Індонезії сталася авіакатастрофа Boeing із 189 людьми на борту. Літак впав у море через кілька хвилин після того, як злетів із Джакарти. Жоден із 189 осіб на борту не вижив.

Повітряне судно раптово зникло з радарів. За даними ЗМІ, перед тим пілоти просили про повернення на базу. Цей літак в авіакомпанії новий, отримали його лише у серпні і він мав всього 800 годин польотів. Boeing 737 Max є найновішою моделею компанії та стрімко набирає популярність серед більшості авіакомпаній світу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація