Папа Франциск закликав сицилійську мафію відмовитися від злочинів

Папа Франциск закликав сицилійську мафію відмовитися від злочинів

Фото: Reuters

У промові до мафії він використовував звернення "дорогі брати і сестри".

Папа Римський Франциск відвідав Сицилію, де виступив із зверненням до членів мафії. Зокрема, він закликав мафіозі відмовитися від злочинів і насильства, передає BBC.

У промові до мафії він використовував звернення "дорогі брати і сестри". Послухати проповідь в портовому районі сицилійської столиці Палермо зібралися 80 тисяч осіб.

Папа Франциск сказав, що чимало членів мафії ходять до церкви і відкрито демонструють свою релігійність.

"Не можна вірити в Бога і бути мафіозі одночасно", - цитує видання слова Франциска.


Франциск прибув до столиці Сицилії для вшанування пам'яті отця Джузеппе "Піно" Пулизи. Він помер від рук мафії в 1993 році після того, як вступив у відкрите протистояння з організованою злочинністю, яка контролювала місто. У 2013 році Джузеппе Пулизи зарахували до блаженних мучеників.

"Мафія не живе по-християнськи, бо своїм способом життя йде проти Бога і грішить. Я кажу членам мафії: міняйтеся, брати і сестри! Годі думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, до Ісуса Христа, дорогі браття і сестри", - сказав понтифік у проповіді.

Зазначимо, вбивство Джузеппе "Піно" Пулизи, який викривав організовану злочинність у своїх проповідях, замовили місцеві боси мафії Філіппо і Джузеппе Гравіано. Шістьох організаторів і виконавців вбивства визнали винними в 1998 році. Майже всі вони отримали довічні терміни.

Папа Римський висловився про гомосексуалістів

Папа Римський висловився про гомосексуалістів

Повʼязані теми:

Наступна публікація