Папа Римський привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим

Папа Римський привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим

Фото: Associated Press

Молитовна зустріч з огляду на карантинні обмеження в Італії, відбувалася у форматі відеотрансляції з робочого кабінету Папи в Апостольському палаці у Ватикані.

Папа Римський Франциск привітав християн східного обряду з Різдвом Христовим, відзначивши у своїй проповіді, що світло Ісуса - призначене для всіх.

Про це інформує у четвер, 7 січня, VaticanNews.

"З любов’ю звертаюся до братів і сестер східних Церков, католицьких і православних, які згідно зі своєю традицією... святкують Господнє Різдво. Складаю їм найщиріші побажання святого Різдва, у світлі Христа, нашого миру та нашої надії", - сказав Папа.

У своїх роздумах Папа Франциск також зазначив, що "спасіння, здійснене Христом, не знає кордонів". Він також зауважив, що таїнство Різдва, яке розглядається у "вимірі світла», що просвічує кожну людину, потрібно "прийняти у вірі" та нести іншим "у милосердній любові, свідченні та звіщенні Євангелія".

Президент України Володимир Зеленський також привітав українців із Святвечором і Різдвом Христовим. У святковому звернення глава держави побажав здоров'я громадянам й об'єднання Україні. Також Зеленський закликав до дотримання карантинних обмежень. 

Різдвяний спів: до столичного музею в Пирогові з'їхалися колядники

Різдвяний спів: до столичного музею в Пирогові з'їхалися колядники

Повʼязані теми:

Наступна публікація