Папа Римський звинуватив Сатану в секс-скандалах, які сколихнули церкву

Папа Римський звинуватив Сатану в секс-скандалах, які сколихнули церкву

Фото: Reuters

Він попросив католиків щотижня читати спеціальну молитву, аби побороти його.

Диявол живий і здоровий і працює понаднормово, аби підірвати Римо-католицьку церкву, заявив Папа Франциск.

Про це повідомляє Reuters.

Так, він переконаний, що саме Сатана стоїть за сексуальним насильством, а також розбіжностями, які розколюють церкву. Франциск попросив католиків в усьому світі щотижня присвячувати окрему молитву тому, щоб побороти Сатану.

"Церква має врятуватись від нападів злісного, великого винуватця, і разом з цим глибше усвідомлювати свою провину, помилки і зловживання, скоєні в сьогоденні і в минулому", - сказав Франциск.

Видання нагадує, що Папа Франциск давно дав зрозуміти, що, на його думку, Диявол цілком реальний.

"Ми не повинні думати про Диявола як про міф, образ, символ, фігуру мови або ідею. Ця помилка призвела нас до того, що ми втратили пильність, стали безтурботними і більш уразливими", - раніше писав він.

Зазначається, що зараз поглиблюється поляризація між консерваторами і лібералами в Церкві. Окрім цього, по ній вдарили сексуальні скандали, зокрема у Німеччині, США та Чилі.

Як відомо, у Німеччині за 70 років понад 3,5 тисячі дітей стали жертвами сексуального насильства з боку священиків. Більшість із жертв були хлопчиками, з яких половині було 13 або менше років. Дослідникам вдалось ідентифікувати й 1670 священиків, яких підозрюють у сексуальному насильстві. 

Папа Римський висловився про гомосексуалістів

Папа Римський висловився про гомосексуалістів

Повʼязані теми:

Наступна публікація