"Мона Ліза страйкує". Паризький Лувр тимчасово закрили через масові протести

Люди заблокували вхід до музею.

У Парижі, де тривають протести проти пенсійної реформи, 17 січня тимчасово зачинили всесвітньо відомий музей Лувр. Рішення про закриття пам'ятки ухвалили через те, що десятки мітингарі перекрили вхід і прилеглу територію.

Про це пише АР.

Зокрема, у Луврі нині триває виставка, присвячена 500-річчю від дня смерті видатного італійського художника Леонардо да Вінчі, однак через вуличні протести туристи не мають змоги на неї потрапити. Зазначається, що активісти виступали з гаслами "Мона Ліза страйкує, Леонардо страйкує". 

Як пише видання, вранці під стінами музею зібралися сотні розчарованих відвідувачів, які сподівалися в п'ятницю побачити експозицію. Керівництво пам'ятки, своєю чергою, пообіцяло повернути гроші тим, хто заздалегідь придбав квиток до Лувру. Коли відновить роботу музей, поки не повідомляється.

Страйкарі перегородили всі головні входи до споруди, зокрема той, що перебуває під скляною пірамідою, пише Le Parisien. Там містяни розмістили плакати з написами "Культура в небезпеці" й "Лувр закритий через страйк". 

Як зазначає видання, саме це місце обрали протестувальники, оскільки там після перемоги на виборах президента у 2017 році Еммануель Макрон влаштовував свій мітинг. Серед інших вимог протестувальників, поліпшення умов праці та підвищення заробітної плати.

Слід зауважити, що Паризький Лувр минулого року був найвідвідуванішим музеєм світу. Лише за один день до нього приїздило близько 30 тисяч осіб.

Нагадаємо, 15 січня у Франції через страйк робітників проти запланованої пенсійної реформи виявилися заблокованими кілька портів. Досі блокувалася робота лише наземного громадського транспорту. Найбільше від страйку профспілок постраждали Гавр, Ла-Рошель і Марсель, де порти повністю заблоковані. 

Як повідомлялося раніше, сотні тисяч мешканців Франції у четвер, 9 січня, вийшли на вулиці в усій країні, протестуючи проти запланованої президентом Еммануелем Макроном пенсійної реформи. Своєю чергою, Макрон оголосив, що пенсійна реформа, буде доведена до кінця. На його думку, вона забезпечить рівні права і гідний рівень пенсій. Страйки у Франції почалися ще торік. 

Протести через пенсійну реформу: у Франції активісти закидали білими капцями міністерство фінансів

Протести через пенсійну реформу: у Франції активісти закидали білими капцями міністерство фінансів

Повʼязані теми:

Наступна публікація