Парламент Британії відкинув поправку про відтермінування Brexit для проведення нового референдуму

Парламент Британії відкинув поправку про відтермінування Brexit для проведення нового референдуму

Фото: Associated Press

Канцелярія прем'єрки країни виступає проти цієї та інших поправок.

Парламент Великої Британії відхилив поправку про відтермінування дати Brexit за умови проведення повторного референдуму з приводу членства країни в ЄС.

Проти поправки висловилися 334 депутати, підтримали цю пропозицію 85 осіб, пише у четвер, 14 березня пише BBC.

Поправка була внесена до пропозиції уряду про відтермінування Brexit, голосування по якій має відбутися трохи пізніше в четвер.

Раніше канцелярія прем'єр-міністра Терези Мей вже попередила, що виступає проти цієї та інших трьох внесених поправок, і, в разі ухвалення хоча б однієї з них, відкине власну пропозицію перенести Brexit з запланованої дати 29 березня на більш пізній термін.

Нагадаємо, парламент Британії проголосував проти реалізації Brexit без угоди. Напередодні парламентарі також не підтримали новий варіант угоди щодо виходу країни з Євросоюзу.

Парламент Великої Британії 15 січня провалив голосування за затвердження угоди про вихід країни з Європейського союзу. Наступного дня депутати також не змогли набрати необхідних голосів для оголошення вотуму недовіри уряду Терези Мей. 

Фото: ТСН.ua

Зауважимо, офіційний вихід Британії зі складу Євросоюзу заплановано на кінець березня 2019 року. Після цього між Лондоном і Брюсселем протягом 21 місяця діятиме перехідний період, в ході якого британська сторона не зможе брати участь у прийнятті рішень, але продовжить дотримуватися правил Євросоюзу, сплачувати внески в бюджет і визнавати рішення суду ЄС. Крім того, Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і митного союзу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація