Парламент Киргизcтану ініціював введення надзвичайного стану

Парламент Киргизcтану ініціював введення надзвичайного стану

Фото: Associated Press

Таке рішення назріло на тлі подій, пов'язаних із експрезидентом країни.

Депутати парламенту Киргизстану доручили профільному комітету розробити документ, аби ввести в країні надзвичайний стан, на тлі подій з експрезидентом країни Алмазбеком Атамбаєвим.

Про це повідомили в четвер у прес-службі законодавчого органу, передає ТАСС.

"Під час позачергового засідання парламенту запропонував ввести надзвичайний стан на території республіки", - заявив співробітник пресслужби.

За його словами, цю ініціативу наразі підтримує більшість з тих, хто бере участь в сесії парламенту.

"Розглядається можливість ухвалення постанови про введення надзвичайного стану. Розробка документа доручено профільному комітету", - заявив співрозмовник.

У Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість - один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені.

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – "масові заворушення", "хуліганство", "захоплення заручників" і "убивство". Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки. Чому влада країни вдалася до таких крайніх заходів, що там коїться і як реагує світ - читайте в матеріалі ТСН.ua.

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Повʼязані теми:

Наступна публікація