Парламент Молдови відправив уряд у відставку

Парламент Молдови відправив уряд у відставку

Фото: Associated Press

Соціалістична партія проголосувала разом з демократами.

Парламент Молдови 12 листопада ппроголосував за пропозицію щодо вотуму недовіри проєвропейському уряду Майї Санду. Уряд відправли у відставку.

Про це повідомляє Newsmaker.

Санду виступила перед депутатами, розповівши про досягнення нового уряду і звинувативши соціалістів в тому, що вони бояться сильного уряду, який за два місяці виконав узяті на себе зобов'язання та розблокував зовнішнє фінансування.

Після серії запитань і відповідей депутати перейшли до голосування.

За ініціативу соціалістів проголосувало 63 депутати.

За відставку проголосували Партія соціалістів Молдови президента Ігоря Додона (який формально не може бути лідером партії) і Демократична партія, якою керував олігарх-втікач Влад Плахотнюк, який був позбавлений повноважень влітку 2019 року, але зберігає свій вплив на партію.

Поки депутати вирішували долю уряду, біля будівлі парламенту зібралися прихильники Майї Санду. Підтримати прем'єр-міністра прийшли близько 300 осіб. Вони уважно слухали її виступ, звинувачуючи соціалістів і президента Ігоря Додона в тому, що він заважає працювати Санду, яка "є єдиною надією народу".

Нагадаємо, через конфлікт між прем'єр-міністеркою Маєю Санду та проросійською "Соціалістичною партією" Молдову знову затягують в політичну кризу. Що призвело до конфлікту політиків з урядовцями в Кишиневі, чому він загрожує розвалом парламенту та як на це реагує світ читайте в матеріалі на ТСН.ua

Молдова розраховує на підтримку Києва у боротьбі з контрабандою у Придністров'ї

Молдова розраховує на підтримку Києва у боротьбі з контрабандою у Придністров'ї

Повʼязані теми:

Наступна публікація