Парламент Туреччини підтримав рішення відправити свої війська до Лівії

Парламент Туреччини підтримав рішення відправити свої війська до Лівії

Фото: Associated Press

За це проголосувало 325 депутатів.

Турецький парламент підтримав законопроєкт, який передбачатиме надсилання своїх військ на допомогу визнаному ООН уряду Лівії.

За відповідний документ проголосувало 325 депутатів, передає ТАСС.

"У голосуванні взяли участь 509 депутатів, з них 325 висловилися на підтримку законопроєкту, 184 - проти", - оголосив спікер парламенту Мустафа Шентоп.

На першому етапі участь Туреччини у лівійській війні може обмежитися надсиланням військових радників для навчання місцевих бійців. Також можуть бути розглянуті можливості надання лівійському уряду турецького озброєння.

Як повідомлялося раніше, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про намір розширити свою участь в конфлікті в Лівії. Він заявив, що в цій країні зараз перебувають дві тисячі бійців російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". 

Пізніше турецький лідер заявив, що готовий відправити війська до Лівії. Уряд національної злагоди Лівії, який підтримує ООН, 27 грудня офіційно звернувся до Туреччини з проханням про надання військової допомоги. Вона потрібна африканській державі для захисту своєї столиці – міста Тріполі.

Наразі більшість території Лівії контролюють війська генерала Халіфи Хафтара, який оголосив про створення своїх органів влади. Водночас, північ Лівії, більшу частину узбережжя Середземного моря, а також столицю Тріполі контролює міжнародно визнаний уряд Фаїза Сараджа. Своєю чергою, Хафтар за підтримки росіян із ПВК "Вагнера", а також Єгипту та інших країн Близького Сходу, оголосив про завершальний похід на Тріполі з метою завоювання міста.

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Повʼязані теми:

Наступна публікація