Партія Меркель виграла вибори у Німеччині, ультраправі посіли третє місце - екзит-поли

Партія Меркель виграла вибори у Німеччині, ультраправі посіли третє місце - екзит-поли

Фото: Reuters

Німці віддали консерваторам третину голосів.

Правлячий консервативний блок ХДД/ХСС, який очолює канцлерка Ангела Меркель, переміг на виборах до Бундестагу у Німеччині.

Про це свідчать дані екзит-полів, передає Reuters.

Християнські демократи отримали 32,5% голосів. Друге місце посіли соціал-демократи – вони набрали 20% голосів, що є найнижчим показником для цієї партії після Другої світової війни.

Третє місце отримала ультраправа "Альтернатива для Німеччини" - ця політична сила набрала 13,5% голосів.

Чи підтримають знову німці Ангелу Меркель на виборах

Чи підтримають знову німці Ангелу Меркель на виборах

Після перемоги на виборах перед Меркель стоїть завдання сформувати коаліцію. Це важкий процес, який може тривати місяці, оскільки всі потенційні партнери не знають, чи дійсно вони хочуть розділяти з нею владу. До цього часу християнські демократи були у коаліції із соціал-демократами.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Анґела Меркель має намір залишатися при владі до 2021 року у разі перемоги блоку партій Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) на виборах до Бундестагу восени цього року. На запитання, чи вона може це гарантувати, Меркель відповіла, що жодна людина не має абсолютного контролю над власною долею. "Однак я маю твердий намір вчинити саме так, як я сказала людям", - наголосила канцлерка, додавши, що на цьому базується довіра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація