Пекло Європи: 40-градусна спека дісталася європейців

Пекло Європи: 40-градусна спека дісталася європейців

Фото: Associated Press

Людям радять берегтися та пити багато води.

Вже в цю п'ятницю у Європі прогнозують історично рекордні погодні показники до + 40 градусів. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Під удар перегріву вже потрапило найромантичніше місто світу - Париж. Парижани рятуються від спеки просто на вулицях французької столиці. Фото народних купань у одязі біля Ейфелевої вежі вже заполонили мережу. У коментарях жителі міста -  жаліються, а туристи - співчувають.

"У Парижі температурний стовпчик нікого не жаліє і тримається на сорока градусах. Спека прийшла туди із вітрами Сахари. Подібна ситуація по всій Франції, у Ліоні закривають десятки шкіл, а водіям дозволяють виїжджати на вулиці виключно на низькозабруднювальних автівках. На сьогодні французам прогнозують рекордні 45 градусів", - розповіли у студії.

Продовжуватиме палити сонце і на решті територій Європи. Окрім Франції, де рівень спеки досяг передостанньої позначки небезпеки, найбільше пече у Швейцарії, Німеччині, Італії та Іспанії. Там люди рятуються як можуть.

У Бранденбурзі місцеві копи зупинили повністю оголеного водія мопеда. Той пояснив, що йому дуже спекотно. Аномальна спека лютує і у скандинавських країнах. На півдні Данії та Швеції температура сягає незвичних 30 градусів.

Міжнародні кліматологи вже вважають це євроліто одне з п’яти найспекотніших сезонів за останні 500 років, а синоптики у інтерв’ю The Washington Post називають його "Пеклом Європи".

"Десять років тому у Німеччині та Франції одна теплова хвиля забрала більше 70 тисяч життів. Тож, аби уберегтись цього разу, громадянам радять уникати відкритого сонця, пити більше води і ховатися в приміщеннях з кондиціонуванням. Особливу увагу уряди країн звертають на уразливі групи населення: дітей, вагітних і людей похилого віку. Лікарні вже готові приймати громадян із сонячними ударами", - уточнили журналісти.

В Італії активно рятувати взялись ще й чотирилапих. У європейських зоопарках тваринам приносять заморожену їжу з льодом – аби хоч так полегшити їхні дні.

Нагадаємо, 24 червня повідомлялося, що вітри із Сахари несуть у Європу 40-градусну спеку. У багатьох європейських містах охолоджувати повітря допомагають фонтани і розпилювачі. Волонтери роздають безхатькам воду і облаштовують для них зони оснащені кондиціонером. 

Влада Парижа вже оголосила помаранчевий рівень небезпеки через задуху.

Як рятуються від спеки в Європі

Як рятуються від спеки в Європі

Повʼязані теми:

Наступна публікація