Пентагон частково призупинив спільні військові навчання з Південною Кореєю

Пентагон частково призупинив спільні військові навчання з Південною Кореєю

Фото: defense.gov

Помпео збирається провести зустрічі з представниками уряду КНДР для реалізації підсумків саміту лідерів двох країн у Сінгапурі.

Пентагон повідомив про припинення на невизначений строк деяких спільних військових навчань з Південною Кореєю для реалізації домовленостей, досягнутих у ході саміту лідерів США і КНДР в Сінгапурі.

"В підтримку здійснення домовленостей на вищому рівні в Сінгапурі та в координації з нашим союзником - Республікою Кореєю, міністр Мэттис на невизначений термін припинив деякі вчення", - йдеться в заяві прес-секретаря Пентагону Дані Уайт.

Вона зазначила, що "це включає в себе призупинення Freedom GUARDIAN поряд з двома корейськими навчаннями за програмою військово-морського обміну, запланованими на найближчі три місяці".

Уайт підкреслила, що це також робиться "на підтримку майбутніх дипломатичних переговорів під керівництвом держсекретаря (Майка) Помпео". "Подальші рішення будуть залежати від того, чи буде КНДР продовжувати вести продуктивні переговори в дусі доброї волі", - повідомила вона.

В четвер офіційний представник держдепу Хізер Нойерт повідомила, що Помпео збирається провести зустрічі з представниками уряду КНДР для реалізації підсумків саміту лідерів двох країн в Сінгапурі, проте дати зустрічей поки не визначені.

19 червня Пентагон підтвердив призупинення запланованих на серпень спільних військових навчань Ulchi Freedom Guardian США і Південної Кореї.

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Нагадаємо, Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрілися 12 червня в Сінгапурі, де провели історичний саміт між країнами. Американський лідер назвав цю зустріч "набагато краще, ніж хто-небудь міг очікувати". Під час зустрічі лідери підписали документ про ядерне роззброєння Північної Кореї і гарантії безпеки для азіатської країни з боку США. Після саміту президент Штатів дав прес-конференцію, де розповів подробиці розмови з Кім Чен Ином, а також про санкції, війні на Корейському півострові і багато іншого.

Однак сторони домовилися надалі працювати над пошуком рішення з цих питань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація