Пентагон повідомив про ліквідацію трьох ватажків ІД у Сирії та Іраку

 Пентагон повідомив про ліквідацію трьох ватажків ІД у Сирії та Іраку

Фото: Reuters

Підтверджена загибель високопоставленого ватажка терористичного угруповання Абу Файсала.

Пентагон  США підтвердило загибель щонайменше трьох високопоставлених керівників терористичного угруповання ІДІЛ в Сирії та Іраку внаслідок бойових операцій, проведених раніше.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, - пише Укрінформ.

"Протягом останніх трьох тижнів у Іраку й Сирії внаслідок авіаударів Коаліції ліквідовані троє лідерів ІДІЛ", - зауважили в американському оборонному відомстві.

Підтверджена загибель високопоставленого ватажка терористичного угруповання Абу Файсала, а також його заступника Абу Кудама аль-Іракі в результаті операції, проведеної коаліційними силами 1 грудня в Сирії.

Ще один терорист – Мустафа Камаль Джасім Мухаммад аль-Зауі, був ліквідований під під час авіаудару 28 листопада біля населеного пункту Шаркат в Іраку.

 

Знешкодження цих ключових терористів завадить системі управління всередині ІДІЛ та зменшить здатність угруповання планувати та проводити терористичні атаки як на території Сирії й Іраку, так і за їх межами.

"Коаліція продовжить переслідувати лідерів ІДІЛ та їхніх партнерів з інших угруповань з метою ослаблення, підриву діяльності та ліквідації всіх структур ІДІЛ, а також знищення терористів в Іраку та Сирії", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, 13 грудня президент США Дональд Трамп під час підписання оборонного бюджету країни заявив про перемогу над терористичною організацією "Ісламська держава" в Іраку і Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація