Пентагон стверджує, що роль РФ в Сирії стала більш конструктивною

Пентагон стверджує, що роль РФ в Сирії стала більш конструктивною

Фото: Вікіпедія

США сподіваються, що Москва зможе використовувати свій вплив на президента Сирії Башара Асада для подальшої деескалації конфлікту.

Міністерство оборони США вважає, що роль, яку відіграє Росія в Сирії, за останній час стала більш конструктивною.

Офіційний представник Пентагону Пітер Кук в ході брифінгу заявив, що, на його думку, тепер Росія дійсно займається в Сирії в основному боротьбою з бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава", що можна оцінити тільки позитивно.

Крім того, США сподіваються, що Москва зможе використовувати свій вплив на президента Сирії Башара Асада для подальшої деескалації конфлікту. За словами Кука, вже зараз Росія відіграє важливу роль у контролі за дотриманням режиму припинення вогню.

Раніше державний департамент США привітав звільнення Пальміри сирійськими військами, підтримку яким надавала російська авіація і сили спеціального призначення. Росія почала операцію в Сирії в минулому вересні. Москва стверджувала, що в операції буде брати участь виключно авіація, а метою авіаударів стануть об'єкти "Ісламської держави".

Країни Заходу однак заявляли, що насправді російська авіація завдає ударів в основному по позиціях помірної опозиції, надаючи підтримку режиму Башара Асада в затяжної громадянської війни. Крім того, на адресу Росії регулярно надходили звинувачення в бомбардування житлових районів, які призводили до загибелі мирних жителів. Москва заперечувала всі ці звинувачення.

У лютому сторони сирійського конфлікт за посередництва Росії і США підписали угоду про перемир'я.

Нагадаємо, що російське міністерство оборони оголосило тендер на поставку понад 10 тисяч медалей для учасників військової операції в Сирії.

В тексті замовлення, опублікованого на сайті держзакупівель, йдеться, що в комплекті з кожною медаллю повинен йти бланк посвідчення, яке буде видано власнику нагороди. Вартість однієї медалі становить близько 194 рублів, а одного бланка – близько 25 рублів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація