Пентагон запропонував Білому дому надати Україні "Джавеліни" – ЗМІ

Пентагон запропонував Білому дому надати Україні "Джавеліни" – ЗМІ

Фото: Reuters

Остаточне рішення щодо передачі зброї ще не схвалене.

Міністерство оборони США направило до Білого дому рекомендацію надати Україні високотехнологічну протитанкову зброю.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на трьох американських чиновників, які говорили з телеканалом на умовах анонімності.

США може надати Україні летальну зброю

США може надати Україні летальну зброю

Співбесідники телеканалу розповіли, що пропозиція Пентагону включає в себе протитанкові ракети Javelin вартістю близько 50 мільйонів доларів.

Американські чиновники додали, що остаточне рішення щодо передачі зброї Україні ще не схвалене, але зазначили, що Пентагон підтримує цей крок.

У Міністерстві оборони США та Державному департаменті цю інформацію офіційно не підтверджують.

Нагадаємо, об'єднаний комітет керівництва штабів Збройних сил США розпочав планування постачання летальної зброї оборонного характеру до України. Про це пише USA Today. Летальне озброєння може бути надане для протистояння військовій загрозі Україні і Європі з боку Росії. 

У Міноборони США заявили про готовність надати летальну зброю Україні. У Міністерстві оборони США підтримують ідею надання летальної зброї Україні і активно займаються цим питанням. Про це сказав генерал військово-повітряних сил США Пол Селва перед Комітетом Сенату з питань збройних сил на слуханнях, присвячених затвердженню його на посаду заступника голови Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, передає Голос Америки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація