Пентагон запропонує для Трампа варіанти відповіді на дії КНДР

Пентагон запропонує для Трампа варіанти відповіді на дії КНДР

Фото: Reuters

Раніше міністр закордонних справ КНДР Рі Йонг Хо заявив, що Північна Корея збиватиме бомбардувальники США 

Пентагон надасть президенту США Дональду Трампу варіанти відповіді на дії Північної Кореї після її слів про можливість збивати американські бомбардувальники.

Про це заявив представник Міноборони США полковник Роберт Меннінг, - інформує Reuters.

Раніше міністр закордонних справ КНДР Рі Йонг Хо заявив, що КНДР збиватиме бомбардувальники США в міжнародному авіапросторі у відповідь на те, що нібито президент Дональд Трамп "оголосив війну" КНДР.

Північна Корея змоделювала напад на літаки та авіаносець США

Північна Корея змоделювала напад на літаки та авіаносець США

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на загрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "дідуганом, який зійшов із ґлузду", який дорого заплатить за свої погрози.

У заяві, оприлюдненій через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяну, Кім Чен Ин заявив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни. "Я безсумнівно і виразно усмирю вогнем вижив з розуму старого", - заявив Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом слідують одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби.

Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військового відповіді на дії Пхеньяна, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" у разі, якщо Пхеньян продовжить випробування ракет.

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників в супроводі винищувачів здійснили рейд вздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни.

За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.

12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів відносно КНДР через проведеного на початку місяця ядерного випробування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація